RabOpen 2023

Tradicionalni swimm open se je zgodil tudi letos, in sicer smo se na pot odpravili 15.6.23 ob 6. uri zjutraj.
Ponavadi uro štarta prilagodimo popoldanskim temperaturam, da ne kolesarimo po najhujši vročini.
Lani smo kolesarili na Rab štirje kolesarji. Letos nas je bilo že 6! Bravo in pohvale vsem, ki se odločijo za to malo težjo pot.
Kot je v navadi, kolesarimo preko Kočevja, pomerimo se v mini dirki na vzponu na Delnice, potem pa spet skupaj nadaljujemo preko Fužin po Velebitu in spust do Novega Vinodolskega.
Tam se nam je pridružil še član na električnem kolesu. Pohvalno!
Od tam naprej nas je spremljala močna burja in zelo smo morali biti pazljivi na močne sunke. Sledil je kratek postanek v Sv. Juraju, kjer smo se na hitro okrepčali za 12km klanec, ki je sledil.
Nato je šlo samo še navzdol, do Stinice, kjer smo zasluženo spili kozarec piva.
Do centra, kjer smo imeli apartma, smo naredili vseskupaj 218km in 2.500 višincev. Lepa tura.

Sledil je počitek na plaži in nabiranje moči za tenis turnir, ki je sledil naslednji dan.
Pomerili smo se v dvojicah:

Cvijić-Gogić
Luštrek-Pajnič
Retelj-Mihič
Maglić-Mihič jr.

Suvereno je prvi turnir osvojil dvojec Cvijić-Gogić. Srditi boji na igrišču, ni bilo popuščanja niti za sekundo. Boj za vsako žogo, za vsako točko. Ni manjkalo niti psihičnih pritiskov z vseh strani.
Vročina je bila prav tako neizprosna kot vsi nasprotniki.
Gledalci in navijači so glasno navijali za svoje favorite. Na koncu sta največjo mero potrpežljivosti in mirnih živcev pokazala ravno Cvijić in Gogić ter napovedala težek boj tudi za turnir, ki je bil na sporedu naslednji dan.

Sledil je nov dan in nov turnir. Pari so ostali enaki, vendar se je zgodil mali preobrat. Tokrat sta zmago slavila Retelj-Mihič.
Vsi smo športno priznali poraz in čestitali zmagovalcema drugega dne.
Čestitke tudi vsem sodelujočim! Upamo, da se vidimo spet na podobnem turnirju tudi naslednje leto.

A športnih dejavnosti še ni bilo konec. Na sporedu je bil še mini turnir v malem nogometu. Ekipa ŠD Dinamit se je pomerila še z dvema lokalnima ekipama (Rab, Lopar).
Igrali smo v zelo vroči dvorani, navijačev tudi ni manjkalo. Tudi tukaj je šlo na nož. Vsi si želijo zmage. Zasedli smo 2. mesto in s tem bili izredno zadovoljni, saj je bilo kar nekaj poškodb in pa načetih mišic od teniškega turnirja.
Sledila je večerja z domačo ekipo ter nepozabna zabava v centru mesta.

Zadnji dan našega druženja smo izkoristili za hitro osvežitev v morju ter pomahali v slovo prijateljem in gostiteljem, ki nas vsako leto prijazno sprejmejo in gostijo.

Se vidimo neslednje leto!