Del dohodnine za donacijo

Na podlagi Zakona o dohodnini je Vlada Republike Slovenije v letu 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Ta vsem davčnim zavezancem omogoča, da lahko do 0,5% oz. po novem do 1% odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, med katerimi je tudi Športno društvo Dinamit.

Zakaj donacijo nameniti ŠD Dinamit?

Športno društvo Dinamit je neprofitna organizacija, ki skrbi za promocijo športa tako pri otrocih kot pri starejših ljudeh. ŠD Dinamit se ne financira iz javnih sredstev. Vsa sredstva za svoje delo pridobimo iz prostovoljnih donacij fizičnih in pravnih oseb ter lastnih dejavnosti.

Od leta 2007 do konca leta 2020 smo organizirali številne športne dogodke, ki se jih udeležilo veliko športnikov začetnikov in naprednih športnikov.

Z vašo pomočjo bomo lahko pomagali večjemu številu otrok, starejših in naprednih športnikov do aktivne vadbe in udeležbe na športnih dogodkih.

Koliko me donacija stane?

Donacija do 1 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu,  s katerim potem razpolaga vlada brez vaše vednosti.

Kako lahko doniram?

Donirate lahko na dva načina, in sicer:

  1. Z obrazcem (prenesite PDF datoteko), ki ga natisnete in izpolnite (in OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Obrazec lahko pošljete tudi nam (na ŠD Dinamit, Volčja Draga 21b, 5293 Volčja Draga; z navadno pošto!) in ga bomo mi posredovali finančni upravi. V kolikor želite, vam pokrijemo strošek pošiljanja.

2. S posebnim obrazcem (Doh-Don), ki ga izpolnite na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 64552144)

Do kdaj lahko to storim?

Obrazec je treba na FURS oddati najkasneje do 31. decembra tekočega leta, pri tem pa morate upoštevati tudi čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.