Predmeja in Škabrijel 2023

V soboto smo se odpravili na dolgo pričakovani vzpon na Predmejo. Ob zgodnji jutranji uri smo se zbrali v Novi Gorici in približno polovica zbranih se nas je odpravila na kolo ostali pa so peš krenili proti Škabrijelu.

Vožnja do Predmeje je potekala tako rekoč v idealnem vremenu za kolesarske podvige. Najprej nas je pot vodila do Ajdovščine, potem pa smo začeli vzpon proti zloglasni Predmeji. Po začetnem smehu in navdušenju nad vremenom nas je kaj hitro realnost vzpona utišala in trpljenje se je začelo. Kot vedno po začetnem trpljenju in negodovanju predvsem dveh z novimi kolesi je bilo vse poplačano, ko smo prišli na vrh in uživali ob razgledu. Po obveznem slikanju in objavljanju slik na socialnih medijih smo pričeli spust proti Ajdovščini. Po vmesnem postanku v Črničah, kjer smo uživali v dobrotah domačega proizvajalca suhomesnatih izdelkov, smo ob 14h srečno prišli do Osmice pri Lahu, kjer smo se zopet združili z našimi pohodniki, ki so bili tako kot mi malo utrujeni ampak veselih obrazov.

Dan se je nadaljeval v veselem vzdušju v dobri družbi kot vedno in s polnimi krožniki lokalnih dobrot, ki smo jih hitro pospravili v naša utrujena telesa.

Super dan, se je končal okoli 21h ko smo krenili proti domu.

Kot vedno smo uživali v družbi prijateljev in družin se pogovarjali, smejali in že snovali ideje za nove dogodke. Najbolj pričakovan pa je hitro bližajoči se SKI open