Predmeja 2023 – Pohod

Torej 7.10. na lepo sončno soboto smo se v ŠD odločili da gremo na osmico Pr’ Lahu v Ozeljan. Kot vsi naši dogodki je bil tudi ta povezan s športom. Imeli smo dve opciji, s kolesom na Predmejo ali pohod na Škabrijel.

Ker so se vsi fantje odločili za kolo, sem se sam javil za pohod , da puncam pokažem pot in jih vodim na končno destinacijo.

Ker pa smo solidarni, bo naslednjič mojo vlogo prevzel nekdo drug.

Pot se je začela pred igralnico Perla, kjer smo se vsi skupinsko slikali in nas je nato pot vodila vsak na svojo stran. Dve uri prijetne hoje, priporočam tudi za izlet z mlajšimi otroci, kjer nas je pot vodila mimo vinogradov čez vas Varda do gostišča Kekec na Sveti Katarini, kjer smo se ustavili nazaj grede.

Po poti smo tudi prišli do izvora vode, kjer smo si napolnili bidone. Vmes je tudi spomenik madžarskim vojakom in nedolgo zatem tudi vrh. Na vrhu je razgledni stolp, kjer imamo pogled na celotno Gorico in okoliške kraje. Ker smo naredili »dobro delo« smo se z veseljem spustili v dolino in odpravili na zasluženo osmico kjer smo si izmenjavali zgodbe in prigode na kolesarski in pohodni poti dolgo v noč.

Bo treba ponovit 😊.

Dani.