SkiOpen 2023 – Dolomiti

Na deževno sredo smo se odpravili na pot proti Colfoscu v Alta Badii v bližini pogorja Sella.

Vasica Colfosco leži na 1.645m nadmorske višine Dolomitov, na robu naravnega parka Puez-Odle, ki je vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine ter je odlična začetna točka za panoramsko krožno smučišče Sellaronda, ki skupaj z vsemi povezanimi smučišči omogoča smučanje kar 16 smučiščih  in skupno več kot 1.200 km prog.

Letošnji organizator je poskrbel za prekrasen apartma v Alpin Apartments Colfosco. Kot pretekla leta nas je društvo tudi letos opremilo, tokrat s trenirkami v tradicionalnih klubskih barvah (letos bolj živahnih 😊 ). Ob zaključku leta smo podelili tudi nekaj priznanj, med katerimi je potrebno poudariti priznanja za Tenis par stoletja, priznanje za Tenis nepar leta, priznanje Bk puzabu in priznanje Pimp my števec.

V četrtek zjutraj nas je zbudilo sonce in kar zgodaj smo se odločno odpravili na krožno pot Sellaronde. Ogledali smo si štart znamenitega superveleslaloma v Val Gardeni, se ustavili nad mestecem Canazei, ter odsmučali vse do Arrabe ter preko Corvare nazaj do Colfosca. Smuka je bila odlična, proge fantastične, ker pa je bila naš prvi smučarski dan, smo smuko kar utrujeni in v zadnjih minutah zaključili ob 16.30 uri.

Petek in sobota sta bila prav tako sončna z idealnimi temperaturami in smo ju večinoma presmučali nad smučiščem Curvara, ki je z večinoma položnimi progami idealno za piljenje carving tehnike. Preizkusili smo tudi malce bolj zahtevno veleslalomsko progo v Alta Badii, ki je postregla z nekaj strminami, kjer so do izraza prišle naše odlične atletske sposobnosti in naša odlična fizična pripravljenost 😊

Nedeljo smo zaključili s smučanjem preko Arabbe skoraj do Cannazeia ter nazaj. Zaključili smo v pizzerii Peter v Arabbi, kjer smo se pred dolgo potjo proti domu podkrepčali z odličnimi italijanskimi pizzami.

Ob teh priložnosti bi se zahvalili sponzorjem Avtotehni VIS za izposojo kombija ter seveda društvu Dinamit za odlično organiziran skiopen 2023.

Komaj čakamo in se že veselimo naslednjega druženja.