Diagonala 21

Zmoremo?

Na naših srečanjih je bilo dostikrat govora o Slovenski diagonali in kako to prekolesarijo. Tudi dobrodelna priredite je nastala iz tega, SLO 335km. Pa zmoremo to tudi mi? Mamo »jajca«? Seveda!

Pa smo šli v akcijo, izbrali dan, določili kje in kdaj štartamo, povezali se s kolesarji iz Mercatorja, ki so bili podobnega mišljenja in načrt je bil narejen. Gremo prevozit teh 335!

Štart je bil 00:00 z mesta prenočišča, kamor se odpravili do mejnega prehoda Hodoš in START!

Kakor smo mislili, da bo nočna vožnja naporna, se je izkazalo, da nočni mir prinese svoj čar. No, pustimo nočne spremljevalce cest, kot so žabe, ježi in ostale male živalce

Ob 7:00 nas je pričakal vrhunski zajtrk, res mali počitek in nadaljevanje poti proti Ljubljani. Trojane in ostal pot do Ljubljane je dala prve znake utrujenosti, predvsem nenaspanosti, v Ljubljani pa smo vsi oživeli.

Na Vrhniki nas je blagajnik društva Slaviša z domačimi pričakal s kosilom – vrhunskim! Kratek pogovor in pa, saj zdaj smo pa že blizu… pot do Kozine pa je vseeno terjala svoje. Utrujenost, tudi kak krč, ampak v skupini so bili res sami borci. Kozina pa nam je dala vedeti, da smo res na cilju, skoraj.

Skok do Pirana je bil potem sproščena vožnja in sledil je zmagoslavni dvig koles na Tartinijevem trgu. Zaradi vožnje do štartnega položaja, parih obvozov, se je na koncu nabralo 375 km!

Dinamit je razneslo od ponosa